Um blog sobre nada

Um conjunto de inutilidades que podem vir a ser úteis

Problem with IE8 and VS – yey Microsoft \o/

Posted by Diego em Outubro 29, 2009


    I had this problem a few times when I started debugging my applications and VS simply stopped the debug after the "build". It really started annoying me because I couldn’t use my breakpoints. So I goggled it and found this simple solution:

    If you opened multiple instances of IE8 and you attempt to debug your project, you mostly will have the issue where VS debugger just stops and ignores your break points!  Why was that?

     Well, IE 8 has a feature called Loosely-Coupled Internet Explorer (LCIE) which results in IE running across multiple processes.
http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/beta/readiness/developers-existing.aspx#lcie

     Older versions of the Visual Studio Debugger get confused by this and cannot figure out how to attach to the correct process.
To overcome this issue, you need to disable the process growth feature of LCIE by follow the below steps:

1)  Open RegEdit
2)  Browse to HKEY_LOCALMACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft -> Internet Explorer -> Main
3)  Add a dword under this key called TabProcGrowth
4)  Set TabProcGrowth to 0

    If you run into the same problem on Vista or newer, you will also need to turn off protected mode.

Original article source:
http://weblogs.asp.net/abdullaabdelhaq/archive/2009/06/01/VS-Debug-Problem-with-IE8.aspx

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão / Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão / Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão / Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão / Alterar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: